Burada da hiç merak etmeyeceğiniz fotoğraflar paylaşıyorum

Instagram

Saturday, March 4, 2017

şarkının sözlerini yutmuşlar, konuşmadan da anlaştılar


  birazdan bahsedeceklerime arka fonda bir müzik gerek
Discolog-Hasret Rüzgarları



 Gecelerin sabahları olmasa anlatacak ne çok konu başlığımız var aslında.Bir umut, cümlenin ikinci bir öznesi vardır fakat o umut her seferinde kötü huylu bir kanserden hallice dört duvar arasında seni kendinle baş başa bırakır.Hayat senin için varsa yoksa yine sendir.Kendimizle kalmak promosyon zamanlarımızda bizi kıymetli kılar.Ne demek ki o şimdi? Cevabını biliyorum fakat naklen ifade edemem.Anlatacaklarım sürekli sular altında kalıyor gibi, tam dilimin ucunda iken söyleyeceklerimin önünden bir bulut geçiyor.Söyleyemediklerimin yanına yığınla sis kar kalıyor..Yarım yağmurlu yarım aptalca bir ifade.Sustuklarım kendimi tıpkı bir ahmak gibi hissettiriyor.Var olan bütün gücümü kullanarak yeni dökülmüş sıcak asfaltlı yollardan yürüyüp geçecek gibiyim.Kokusunu seviyorum fakat bir şeyler ters gidecek gibi.Ters gidişatlar içinde seninle dertleşemem.Susmayı ne zamandan beri bahane sayar oldunuz? Susmayı tercih eden insanlara yüklenmeyin.En çok onlar geçmişe göz atanlardır. Onlar sizin için herkesi her şeyi ve en çok da kendilerini kırmışlardır.Bir de siz üstüne bahane diye sıva atıyorsunuz.Hakkınızı helal edip çekilmek zor olmasa gerek..

  Susup giden insanlara iyi olmaları için susun.Zaman suskunluğu çözmez elbet zamana da bırakmayın.Kalplerdeki hesaplarla beyinde hesaplanan uyuşmaz.Hangisine uyum sağlamak daha zordur? Susarak içine atanlar sürekli kendi içlerinde kalbi ve aklı arasında koca bir savaş verir.Sizler için de uzak kalmaktan ziyade uzaklaşmayı tercih ederler.Onlar sustukca siz korkmadan, düşünmeden daha çok söylenirsiniz.Yetmiyormuş gibi üçüncü öznelere de bu söylenmelerinizi taşırsınız.Paylaşmak, anlatmak, bahsetmek kelimelerini ne yazık ki hiç anlayamamışsınız..Gel bir de burdan, benim gözümden ve gönlümden bak cümlesini anlamak istemediğiniz kadar.
  Her gelişin en az iki gidişi vardır,her detayın en az bir kusuru olduğu gibi ve yine her boşluğu dolduracak bir boşluk daha.Kendi zorunluluklarınızı karşınızdaki insanlara aşılamaktan vazgeçin.Hayatı bu şekilde en yaşanabilir hale indirgeyebilirsiniz.Her şey bu kadar zorken neden bizleri zorlama bir sıfata sokuyorsunuz, inanın hiç gereği yok.Tekilden tümdene kadar her bir hücremize kadar yorgunuz değil mi? Belki de yorgun olduğumuz için susmak istedik en çok..Farketmiyor, boşver dedik içimizden ve sustuk.
  İnsan sadece sabrı kadar mı susar? –Değil..İnsan dertlerini örtebildiği kadar susar çünkü susma eylemini gizlenmek olarak algılar.Sustukca azar azar kaybolacak ve bir gün varlığı bedende ruh taşımayan soğuk tenlerden geçip gidecek.Farkedilmeycek, zaten farketmiyordu.
  Ses tellerimize söz geçirebiliyor ve dış seslere kulak tıkayabiliyor,östaki borusunda sıkışıp kalan dengemizi bu sayede koruyabiliyorduk.Denge her canlıya gerek..Dengeli ve suskun kalmak bizi ne kadar sağlıklı kılar tartışılır.Tartışmaktan kaçtığımız için sustuk, değmiyor.Çünkü değeceğine bir an olsun inansan bile farketmiyor.

  Suskunluğumuzun farkına varmaları ve doğru adrese ulaşmaları için yuttuk bütün düşüncelerimizi.Haklarımız ve saf yanlarımız kibir ateşinde küle döndü.Yetmedi üzerine bir kova buz attılar sırf dumanı bize zehir salsın diye.Sabır taşına dönen kalplerimizin ardından bir de ciğerlerimizi gaz boşluklu bir pomzaya çevirdik.Neticede her şey o en derin kilometrelerden bedenlerimize doğru ulaştı.Her şeyin başı su derken ısıya ve ateşe haksızlık ettik.Çok konuşanların bir an susmayı deneyip susarak iki büklüm kalanlar adına empati kuramadığı gibi.Pardon, bir saniye nefesinizi tutar mısınız, bizim de söyleyeceklerimiz var.Elden ele uzatalım da ücretini ödemeyen kalmasın.Herkes sussun bas-konuşlar –konuşsun.

10 comments :

  1. YANDI BURALAR...fotografıyla şarkısıyla cümlelerinin her bir ritime uyumuyla yandı yandı alev aldı

    ReplyDelete
  2. sözlerin kadehimde zehir oldu severek yuttum

    ReplyDelete
  3. sana içimden hatun demek geliyor ama çekiniyorum.

    ReplyDelete
  4. o kolye kesin bir mesaj veriyo du bakalım

    ReplyDelete
    Replies
    1. bence son bir canım kaldı diyor

      Delete
  5. bali çeksem bunları yine yazamam

    ReplyDelete
  6. sustum ve köle gibi saygı duyup diz çöktüm!!!

    ReplyDelete
  7. çok konuşan kızlar whatsappda -yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa* kastı.

    ReplyDelete