Burada da hiç merak etmeyeceğiniz fotoğraflar paylaşıyorum

Instagram

Saturday, August 24, 2013

Special K.



Kötü olan şeylerden biri de insanın kendisini eski sevgilisiyle kıyaslamasıdır. O tatile gitmiş, ben hala İzmir’deyim. O şunlarla konuşmuş, hadi ben de twitterdan erkek arkadaşlarıma yazıp kıskandırayım. Profil resmini değiştirmiş ben de hemen yeni bir resim koyayım. Ne zaman onu görsem gülüyor oluyor,
 ben de sahte de olsa eğleniyor gibi görüneyim...

Yapmayalım arkadaşlar. İnadına yapılan her şey üzerimizde sırıtan bir kıyafet gibi duracağı gibi kendimize olan saygımızdan, sevgimizden de kaybederiz. Üstelik boşunadır bu, çabaları karşı taraf kesinlikle fark etmez. Sen kendini bir noktayla karşılaştırıyorsun ve o noktanın bundan haberi yok, o noktayı görmezden gelmek de mümkün ama. Farklı bir bakış açısı geliştirerek, yeni insanlar tanıyarak, kendimize iyi gelecek aktiviteler yaparak. Sen o noktasız da yaşarsın artık, bir zamanlar çok fazla ortak şey yapıyor olmanız şu an paralel giden iki doğru gibi olmanızı da gerektirmiyor. Bir grafikte aynı noktadan başlayıp farklı noktalara yönelmiş doğrular düşünün. Bu birinizin yukarı, birinizin aşağı gittiği manasına da gelmez. Sadece farklı yerlerdesiniz. İki farklı noktasınız, artık yakın değilsiniz aranıza başka şeyler girmiş. Hala bir bağ kurmaya çalışıyorsun, ip ortadaki şeylere dolanıyor. Gözlerin arkalarda kalmış, ilerlemekte zorlanıyorsun. Halbuki o bağı ortadan kaldırmak ve kendini başka yönlere salıvermen mümkün. Özgürlük… İnsana en büyük mutluluğu veren şeylerden biridir ilerlemek, ve gerilemek gerideki şeyleri çok fazla düşünmekle gelebilen bir duygu. Üstelik düşünerek değiştirebildiğimiz şeyleri göz önünde bulundurursak, geriye bakmamamız gerektiğini anlarız. Her zaman söylerim, internette eski sevgili stalklamanın tek bir faydalı yanı yok, insana zarardan başka bir şey vermiyor. Çok merak ediyorsan aradan zaman geçtikten sonra, duyguların köreldiğinde bir göz gezdirirsin. Neden senden sonra kimlerle konuştuğu, kimlerle çıkıp nerelere gittiği etkilesin seni; önemli mi bu sence, bu senin kendini kimseyle kıyaslamadan huzurlu bir şekilde yaşamandan kıymetli mi? Mutluluğun önündeki en büyük ketlerden biridir kendini başkalarıyla kıyaslamak, kaldı ki bu kişiler eski sevgilileriniz olsun. O bağın kopması şart yani. O paralelitenin gittiğini, artık başka yönlere yol aldığınızı ve bunun aslında kötü bir şey olmadığını kabul etmek en önemli adım. 

Geçmişi düşünürken yaşayamadığınız şeyleri düşünün. 
Ona veda edin, iki ayrı insan olduğunuzu ve ortak paydanızın artık sizden bağımsız şeyler olduğunu kabul edin. Sıradan güzel günlerimize haksızlık etmeyelim hiçbirimiz.

No comments :

Post a Comment