Burada da hiç merak etmeyeceğiniz fotoğraflar paylaşıyorum

Instagram

Friday, November 28, 2014

C & C



"C & C"  bir marka değil, peki ya Tesla'nın asla kimseyle paylaşmadığı bir dize rezonans olabilir mi? Bir kampanya, ya da bir çeşit algoritma? "topluluk" olabilir. Aslında bahsetmek istediğim hiçbiri değil. Jim Jarmusch'un minimalist, küçük bir bağımsız sinema şaheseri olan "Coffee and Cigarettes'ın" yegane kısaltması C & C. Şunu belirtmeliyim ki sigarayı ya da kahveyi, olmadı ikisini de bırakmış olanların kesssinlikle izlememesi gereken bir yapıt. Filmin en çok beğendiğim yanı ise siyah-beyaz olması ile birlikte kahve-sigara ve ekoseli masa örtüsünün vurgulanması olmuştur.Devamlılığı olan bir hikayeden çok aynı temayı işleyen, farklı yönetmenlerin bir arada toplanıp sigara ve kahveyi işlemesi sonucu oluşmuş bir film gibiydi. Bunun yanı sıra Jim Jarmush'un hayatımızın önemli dönemlerine damgalarını vurmuş Iggy Pop, Tom Waits, Steve Buscemi gibi ağır abilerimizi bize yeniden hatırlatmış.11 kısa "episod" dan oluşan bu filmin özellikle dikkatli izlendiğinde yakalanacak bir çok ince ve geçmişe dayalı ayrıntılarının olması şahane.

Episodların hepsi güzel olmasa da çoğunluğu anlamlı ve "inceeeeeeeee" dediğimiz olaylar üzerine kurulu. * ile belirtiklerim benim bizzat beğenip çok eğlendiğim ve düşündüğüm episodlardır,

strange to MEET you: Roberto benigni - Steven wright
twins: Cinque lee - Joie lee
somewhere in CALİFORNİA: Tom waits - Iggy pop (*)
renee: renee french - e.j. rodriguez
those things'll kill ya: joe rigano - vinny vella
no problem: isaach de bankole - alex descas
JACK shows meg his tesla coil: jack white - meg white
cousins: cate blanchett (*)
delirium: rza - gza - BİLL murray (*)
cousins?: alfred molina - steve coogan (*)
champagne: taylor mead - BİLL rice (*)

 Her sahnede karşımıza çıkan ünlülerin kendi kendilerini oynaması da çok hoş olmuş aslında. Bu da filmi daha samimi bir havaya sokmuş.Yer yer sıkıcı olması da cabası  e tabii baş rolde sadece kahve, sigara ve damalı masa var. Benim bu filmle karşılaşmam biraz geç olmuş açıkcası. Beğenenlerin gerçekten beğenip arşivleyebileceği, tam aksini düşünenlerin ise ilk episod da vakit kaybı diye düşünüp kapatabilecekleri bir film olmuş ama yine de sabırla izlemenizi tavsiye ediyorum. Film yorumlamak pek benim harcım olmasa da bu aralar yapacak ve anlatmaya değecek pek bir şey olmadığından C & C ile sizinde tanışmanızı istedim sadece.

iyi seyirler..


ha unutmadan !



No comments :

Post a Comment