Burada da hiç merak etmeyeceğiniz fotoğraflar paylaşıyorum

Instagram

Wednesday, August 22, 2012

'Ev'de Tek Başına


Birine platonik olarak tek taraflı aşık olmak pek hoş değildir ama daha fenası bir ilişki sonrası tek taraf olarak kalmaktır.


İnsan hiç elini tutmadığı, sarılmadığı, öpmediği, yani kafasında hazırladığı yüzlerce planın sadece ‘umut’ ve hayal’ bazında kaldığı birine ancakkendi hazırladığı’ üzüntüyü duyar. Ama ilişki, sonundaki üzüntüsünü ‘hazır’ getirir ta en baştan.


Üzülürken bile çevreyi düşünür insan. Aldatıldığında “Şimdi insanların gözünde nasıl gözükeceğim” sorusu hep aklının bir köşesinde durur, diğerleri aldatılmış olduğunu çoktan unutmuşken. Bu durum kişiye çektiği acının hesabını etrafındakilere verme zorunluluğu getirmiştir adeta. Sadece kendi kendine ise “Sevmiyorum” yalanını atması çok kolaydır çevresine ve kendisine. Hiçbir şeyden sorumlu değildir ki platonik!


Ama ortada bir ayrılık varsa, eski sevgilinin yeni sevgilisinden bile sorumludur sanki kişi. Bir gün bir telefon çalacak “Ama ben falancayı filancayla gördüm, o seninle değil miydi?” diyecektir birisi. Bir annenin geç kalan kızını babasına “Trafik vardır” diye savunması gibi, birtakım saçma açıklamalara girilecektir


Yeni sevgili, kalana hakarettir.


Platonik aşık olanın öldürmesi gereken (belki de sadece) umutlarıyken, bir ayrılık sonrası ‘sevmek konusunda tek başına kalan’ kişi için söylenecek tek söz bile yoktur.


Anıları baştan yaşayacak olan odur, en kötü anılar bile baş tacı edilir, karşı tarafın bunları belki de çoktan unutulduğu bilinmeden.


Platonik olan, umutla o kadar bütünleşmiştir ki, onun unutması bile bir parça umut içerir. Ama bir ilişki bittiyse, umutları da beraberinde götürmüştür. Platoniğin hala umudu vardır mesela bir kez sarılmak için, bu her şeyi iyileştirecekmiş gibi. Platonik olmayan ne yapsın? Bilir ki sevişse fayda etmez.


Bir ayrılık sonrası eski sevgiliye tek taraflı aşık olmak “bir gram” çaresi olmayan bir durumdur, insanların söylediklerinin yetersiz kaldığı, hayata ana avrat küfürlerin sayıldığı bir süreci getirir beraberinde. İnsanlar nasıl oluyorsa aynı anda sevmeye başlayabiliyorlar, ama aynı anda bitiremiyorlar sevmeyi. Doğal olan da bu değil mi?


Platonik olan belki hazırlıklıdır tek kalmaya ama



‘Sevmek konusunda tek başına bırakılan’, herkes tatilde yüzer güneşlenirken evde tek başına bırakılan çocuk gibidir.

“Bir erkeğin ‘evi’ olmak ne demek…”

No comments :

Post a Comment